Alida Laurense

Statenlid

Ik ben Alida Laurense en van vóór het ontstaan van de Flevopolders: ben namelijk geboren in het jaar dat het Wortman gemaal in Lelystad aan de droogmaling is begonnen (1953).

Na een studie Tropische Gewasbescherming aan de Wageningse Universiteit heb ik me gedurende 35 jaar met veel enthousiasme ingezet voor het ontwikkelen van duurzame landbouw door kleine, zelfvoorzienende boeren en boerinnen in diverse Afrikaanse en Aziatische ontwikkelingslanden. Van dichtbij heb ik ervaren hoe belangrijk het ook voor de boeren daar is om zelf kennis te ontwikkelen en te kunnen vertrouwen op eigen kracht en samenwerking met andere boeren.

Sinds 2010 woon ik in Almere en actief geworden bij GroenLinks. Een innoverende partij die mijn idealen en visie op het gebied van een mondiale sociale, economische en ecologische duurzame toekomst vertegenwoordigt. En een partij die solidariteit tussen mensen hoog in haar vaandel heeft.

Eerst als fractieassistente, vervolgens als Burgerlid en sinds 30 mei als Statenlid draag ik bij aan de inbreng van GL standpunten in de Flevolandse Staten. Ik zit nu in de commissie Economie, maar heb ook onderzoek gedaan naar de provinciale beschikbaarheid en de noodzaak voor uitbreiding van oplaadpalen voor elektrische auto’s, en heb meegewerkt aan de voorbereidingen voor het GL Initiatiefvoorstel voor het Nationale Park Nieuw Land.

Beroep: Adviseur Internationale Samenwerking op het gebied van (duurzame) landbouw, voorlichting en boeren participatie

Overig: Vrijwilliger bij ‘de Gedachtenkamer’. Een initiatief van De Schoor (welzijnsorganisatie) in Almere voor kwetsbare ouderen, met name mensen met beginnende dementie.