Bas de Reus

Lijsttrekker / Burgerlid / Lelystad (1)

Een schone, groene, bloeiende provincie, waarin je met plezier kunt wonen en werken. Dat bereiken we bijvoorbeeld door meer openbaar vervoer, en door meer aandacht voor onze natuurgebieden. Daar gaan we de komende jaren naartoe werken. Niet alleen op papier, maar ook met concrete acties! Als lijsttrekker draag ik daar graag mijn steentje aan bij. Niet door alleen maar mijn mening te geven, maar vooral door in gesprek te gaan.

In mijn 6 jaar als raadslid heb ik geleerd dat je met praten en oplossingen zoeken verder komt dan door de vertellen hoe het moet. Zeker in deze nieuwe politieke omgeving, waar we met meer dan 10 partijen te maken hebben, is overeenstemming zoeken belangrijker dan ooit.

De komende 4 jaar wil ik samen met een enthousiaste fractie graag stappen zetten op duurzaamheidsgebied. Als we de (nationale) doelstellingen willen halen, zullen we meer moeten doen dan nu. Te beginnen bij de provincie zelf; energieneutrale gebouwen, minder verbruik, en schone auto’s. Verder willen we beter OV, vooral in de dorpen. Ook Zeewolde en de Noordoostpolder verdienen fatsoenlijke verbindingen. En over de Oostvaardersplassen gaan we eindelijk eens een langetermijnvisie ontwikkelen, waarin natuur en dier voorop staan.

Mocht je nog iets willen weten, of een goed idee hebben, neem dan vooral contact met me op. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar de komende periode, waarin we met een leuk team verder gaan werken aan een mooier Flevoland!