Judith Staalman

Statenlid

Judith Staalman, geboren 1958, wonend in Almere

Hoe kom ik daar terecht als Amsterdamse? Gewoon, doen! Eerst Almere Haven en na tien jaar verhuisd naar Almere Buiten. Daar woon ik inmiddels ook alweer tien jaar in de kleurrijke Regenboogbuurt.

Flevoland is een mooie provincie. Je hebt stad (Almere en Lelystad), klein stad (Dronten), nog kleinere stad ( Zeewolde), de dorpen rondom Emmeloord en voormalig eiland Urk. Flevoland heeft mooie bossen en de Oostvaardersplassen. Kortom een veelzijdige provincie waar ik het prima naar mijn zin heb.

Voor de politiek ben ik in 2002 begonnen in de Almeerse fractie als Fractie-assistente en van daaruit richting de provinciale politiek. Eerst als Burgerlid en nu dan als Statenlid. Een mooi ambt. In de Staten houd ik mij bezig met de commissie Ruimte en de commissie Economie. Onze fractie is klein, maar hecht en we helpen elkaar waar nodig. GroenLinks is van oudsher mijn partij en daar voel ik me nog steeds het beste thuis!

Verder werk ik fulltime bij de NS als Persooneelsplanner in Lelystad.

Als aangename afwisseling verruil ik tijdens mijn vakanties het vlakke polderlandschap van Flevoland met het berglandschap van Zwitserland.