Afdeling

Van links naar rechts: Bas de Reus, Ellen van den Berg, Simon Miske, Alida Laurense

De provinciale afdeling Flevoland bestaat uit de Statenfractie (voor het politiek inhoudelijke werk) en het provinciaal bestuur (voor de ondersteunende activiteiten)

Provinciale Staten van Flevoland heeft twee GroenLinks zetels. Statenlid en fractievoorzitter Simon Miske en Statenlid Alida Laurense, burgerlid Bas de Reus en Ellen van den Berg versterken en ondersteunen de fractie. Flevoland heeft meer dan 300 leden.

GroenLinks Flevoland zet zich in voor provinciale onderwerpen en biedt ondersteuning aan haar vijf afdelingen: 
AlmereLelystadDronten
ZeewoldeNoordoostpolder

GroenLinks Flevoland kent een provinciaal afdelingsbestuur, dat onder andere de fractie in de Provinciale Staten volgt en contact onderhoudt met alle lokale afdelingen in de provincie Flevoland. Het bestuur wordt ondersteund door een provinciaal bestuursmedewerker, die de contacten met de afdelingen in Flevoland onderhoudt en versterkt door het organiseren van besturen/fractiedagen, waarbij gezamelijke onderwerpen worden besproken, en het organiseren van workshops. Zij is de link tussen het landelijk bureau en de afdelingen. Het bestuur organiseert minstens tweemaal per jaar een provinciale leden­vergadering (PLV) met een thematische invulling. Het bestuur bereidt ook de verkiezingen voor de Provinciale Staten voor. De volgende verkiezingen vinden naar verwachting plaats op 20 maart 2019. De bestuursleden en de provinciaal bestuursmedewerker stellen zich hier aan u voor.
Heeft u specifieke vragen over uw regio of inhoudelijke thema's?

De portefeuilleverdelingen en contactgegevens van de fractie staan hier of:

Provincie Flevoland
t.a.v. PS GroenLinks
Postbus 55
8200 AB LELYSTAD

Bereik ons per e-mail
E.vandenBerg@flevoland.nl (statenfractie)
bestuur@groenlinksflevoland.nl (bestuur)