Nieuws

De toekomst van Flevoland in de regio

Flevoland maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In de MRA kunnen 32 gemeentes en twee provincies overleggen en samenwerken. Afgelopen woensdag kwamen Staten- en Raadsleden van Flevoland, Lelystad en Almere bijeen om te praten over ons gebied binnen de MRA, want volgend jaar komt er een nieuw plan voor de aankomende vier jaar.

Lees verder

GroenLinks blijft tegen afschieten van gezonde edelherten

GroenLinks Flevoland stemde woensdag 29 mei jl. tegen de motie van de Partij voor de Dieren. Deze motie had als doel het instellen van een onderzoekscommissie die onderzoekt op welke wijze er afschot van de edelherten heeft plaatsgevonden in de Oostvaardersplassen, afgelopen winter.

Lees verder

GroenLinks strijdt voor behoud boerenlandvogels in Flevoland

Het gaat slecht met de weide- en akkervogels in Flevoland. Hun aantal is sinds 1990 met ruim 50% afgenomen.  De vooruitzichten voor de boerenlandvogels zijn ronduit somber. Onder andere de tureluur, de grutto, de kievit en de scholekster dreigen binnen 10 jaar totaal uit het Flevolandse landschap te verdwijnen. Om dit te voorkomen wil GroenLinks Flevoland een actieplan om de prachtige boerenlandvogels voor Flevoland te behouden.

Lees verder

Verkiezingsprogramma GroenLinks Flevoland: voor verandering!

Als jongste provincie van Nederland heeft Flevoland heel veel moois te bieden. De centraalgelegen provincie heeft nieuwe steden als Almere en Lelystad en het historische eiland Urk. Vooral de natuurgebieden zijn heel bijzonder. De Oostvaardersplassen en Horsterwold hebben unieke en rijke flora en fauna, terwijl Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder elk seizoen weer zorgen voor verse streekproducten.

Lees verder

Bas de Reus lijsttrekker GroenLinks Flevoland

Op de goed bezochte Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Flevoland is 30 november het Verkiezingsprogramma en de Kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 vastgesteld. Bas de Reus is door de leden gekozen als lijsttrekker. GroenLinks presenteert een sterk vernieuwde lijst met kandidaten die werkzaam zijn in heel uiteenlopende sectoren. De partij verwacht fors te groeien bij de verkiezingen in maart volgend jaar.

Lees verder

Pagina's