Nieuws

Aftreden en benoemingen...

Judith Staalman heeft vandaag haar functie als Statenlid beëindigd. Ze gaat verhuizen naar Drenthe en verlaat dus de provincie Flevoland. 

Alida Laurense neemt als zittend burgerlid het stokje van haar over en Bas de Reus komt de fractie versterken als burgerlid. Bas was tot maart 2018 Raadslid bij Gemeente Lelystad.

Vandaag 30 mei vond de wisseling plaats in de Statenvergadering.

Lees verder

Interesse in functie als Statenlid?

Beste GroenLinksers,

Heb je interesse in de zeer veelzijdige functie als Statenlid voor Provincie Flevoland en wil je je inzetten om de standpunten van GroenLinks uit te dragen voor een groen en sociaal Flevoland? Dan kun je vanaf 10 mei 2018 je interesse kenbaar maken bij de kandidatencommissie.

Lees verder

Provinciale Ledenvergadering

GroenLinks Flevoland nodigt haar leden uit voor de provinciale ledenvergadering op dinsdag 17 april 2018 om 20.00 uur in de Hanzeborg in Lelystad.

Lees verder

GroenLinks groeit in Flevoland!

GroenLinks is met 33% gegroeid in de provincie Flevoland. Van 9 raadsleden in 2014 naar 12 raadsleden voor GroenLinks en combinatie-fractie nu! Flevolandse fracties gefeliciteerd met dit resultaat! 

Hieronder de definitieve uitslag per gemeente in de provincie Flevoland:

Aantal raadsleden GroenLinks

Gemeente

  2014   2018
Almere    2     4
Dronten    2     2
Lelystad     3     2
Noordoostpolder*    1     2
Zeewolde**    1     2
     9   12
*In 2014 combinatie met PvdA, in 2018 zelfstandig    
**PvdA/GroenLinks    

 

 

 

Bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen slecht besluit

GroenLinks vindt het besluit van Gedeputeerde Staten Flevoland om de grote grazers bij te gaan voeren een slecht besluit. De dieren worden er niet mee geholpen en de provincie beloont hiermee actievoerders die zich niet houden aan de regels en die boswachters bedreigen. Dit gedrag is onacceptabel.

Lees verder

Pagina's