Nieuws

Provinciale Ledenvergadering

GroenLinks Flevoland nodigt haar leden uit voor de provinciale ledenvergadering op dinsdag 17 april 2018 om 20.00 uur in de Hanzeborg in Lelystad.

Lees verder

GroenLinks groeit in Flevoland!

GroenLinks is met 33% gegroeid in de provincie Flevoland. Van 9 raadsleden in 2014 naar 12 raadsleden voor GroenLinks en combinatie-fractie nu! Flevolandse fracties gefeliciteerd met dit resultaat! 

Hieronder de definitieve uitslag per gemeente in de provincie Flevoland:

Aantal raadsleden GroenLinks

Gemeente

  2014   2018
Almere    2     4
Dronten    2     2
Lelystad     3     2
Noordoostpolder*    1     2
Zeewolde**    1     2
     9   12
*In 2014 combinatie met PvdA, in 2018 zelfstandig    
**PvdA/GroenLinks    

 

 

 

Bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen slecht besluit

GroenLinks vindt het besluit van Gedeputeerde Staten Flevoland om de grote grazers bij te gaan voeren een slecht besluit. De dieren worden er niet mee geholpen en de provincie beloont hiermee actievoerders die zich niet houden aan de regels en die boswachters bedreigen. Dit gedrag is onacceptabel.

Lees verder

Bizarre bestuurscrisis

De gedeputeerden Jaap Lodders (VVD), Jan Nico Appelman (CDA) en Michiel Rijsberman (D66) zijn opgestapt omdat ze niet meer kunnen samenwerken met hun SP-collega Ad Meijer. Dit was het logische gevolg nadat een motie van wantrouwen tegen de heer Meijer van drie coalitiepartijen niet op een meerderheid kon rekenen in Provinciale Staten van Flevoland. Op basis van het advies van informateur Bas Jan van Bochove komt er een nieuwe coalitie bestaande uit VVD, CDA, D66 en aangevuld door CU en PvdA. SP zit komend jaar in de oppositie.

Lees verder

Provinciale politiek iets voor jou?

De provinciale politiek is veel minder bekend bij burgers dan de landelijke en lokale politiek. Toch hebben provincies belangrijke en ook concrete taken.

Provincie Flevoland gaat bijvoorbeeld over de ontwikkeling en aanleg van de overslaghaven bij Lelystad, natuurbeheer (inclusief het dierenwelzijn van de grote grazers in de Oostvaardersplassen), het windmolenbeleid en mobiliteit. Ben jij geïnteresseerd in de provinciale taken en de politiek? En overweeg je om je kandidaat te stellen voor de provinciale verkiezingen in maart 2019? Kom dan binnenkort langs bij de GroenLinks Statenfractie. Je bent van harte welkom! Proef de sfeer en maak kennis met de inhoudelijke en politieke activiteiten.

Je kunt één van de fractieleden hiervoor benaderen of een email sturen naar onze fractiemedewerker e.vandenberg@flevoland.nl

DWARS thema-avond Provinciale Staten

Op donderdagavond 5 april organiseert DWARS, de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, een thema-avond over de Provinciale Staten. Tijdens deze avond voeren we gesprekken met Statenleden en gaan we het hebben over de aanstaande verkiezingen in 2019.

Lees verder

Pagina's