Steven Vrouwenvelder

Statenlid
 
Ik ben een geboren Almeerder en heb mijn hele leven in Almere geleefd. In Amsterdam studeerde ik Muziekwetenschap en Cultural Analysis. Door mijn opleidingen heb ik een extra oor ontwikkeld voor de rol van kunst en cultuur in de samenleving. Sinds mijn afstuderen werk ik in een HiFi winkel in Almere en ben ik taalcoach voor VluchtenlingenWerk geweest.
 
Voor GroenLinks Almere ben ik campagneleider. Daarnaast heb ik in de Almeerse gemeenteraad GroenLinks vertegenwoordigd als fractie-assistent. Nu kan ik Flevoland groener en linkser maken als provinciaal statenlid.
 
Flevoland staat bekend om het samenspel van land en water. Dit is te zien in de nieuw geschapen natuur, maar ook in de stedelijke gebieden. Daarnaast lopen we voorop met het opwekken van hernieuwbare energie en biologische landbouw. Dit maakt Flevoland en haar inwoners. Ik wil mij graag inzetten om deze identiteit van Flevoland te versterken. GroenLinks is de partij die daar het beste bij aansluit. Ik wil mij de aankomende jaren bezighouden met de energietransitie. Ik wil dat Nederland energie onafhankelijk wordt. Dit is goed voor de leefbare samenleving, de economie, het klimaat en voor de internationale politiek. In Flevoland kunnen we een grote bijdrage leveren aan dit proces. Dit moet naar mijn mening ook met extra aandacht voor Flevolanders, zij moeten kunnen meeprofiteren van deze energietransitie. In Flevoland kan het!