Bas de Reus lijsttrekker GroenLinks Flevoland

Op de goed bezochte Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Flevoland is 30 november het Verkiezingsprogramma en de Kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 vastgesteld. Bas de Reus is door de leden gekozen als lijsttrekker. GroenLinks presenteert een sterk vernieuwde lijst met kandidaten die werkzaam zijn in heel uiteenlopende sectoren. De partij verwacht fors te groeien bij de verkiezingen in maart volgend jaar.

Bas de Reus (32) heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring in de politiek. Hij was zes jaar raadslid in Lelystad en is sinds juni jl. Burgercommissielid in de Provinciale Staten van Flevoland. Volgens de kandidatencommissie is hij ‘sterk gericht op bruggen slaan en vasthoudend in het bereiken van het resultaat dat hij voor ogen heeft. Hij is inventief in het zoeken en vinden van de verbinding, zowel op de politieke inhoud als op de relatie’.

Lijsttrekker Bas de Reus vindt het hoog tijd voor meer GroenLinks in de Provinciale Staten van Flevoland: “Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is GroenLinks sterk gegroeid en de fractie heeft met constructieve oppositie afgelopen jaren mooie resultaten behaald in Flevoland. Het is tijd dat we ook op provinciaal niveau mee gaan beslissen. Over vergroening van de economie bijvoorbeeld, maar ook over de aanleg en het behoud van natuur, duurzame mobiliteit en schone energie. Met zo’n ijzersterk team kunnen we het verschil maken in Flevoland. We gaan laten zien dat het anders kan” aldus lijsttrekker de Reus.

Sterk vernieuwde kandidatenlijst
Met een sterk vernieuwde kandidatenlijst voor Provinciale Staten gaat GroenLinks de verkiezingen in. Corina Straatsma (Almere) is gekozen op nummer 2, Steven Vrouwenvelder (Almere) staat op nummer 3, gevolgd door Hicham Ismaili Alaoui (Lelystad) en Iris Brouwer (Lelystad). Sadhana Boejhawan-Mangroo (Almere) en Martin Minnema completeren de lijst tot en met nummer 7. Huidige Statenleden Alida Laurense en Simon Miske (fractievoorzitter) stoppen na maart en zijn de lijstduwers.

Verkiezingsprogramma
Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd naast de Kandidatenlijst ook het Verkiezingsprogramma vastgesteld. In totaal dienden de leden 24 amendementen in, waarvan een groot deel de goedkeuring van de aanwezigen kon wegdragen. “Het is een ijzersterk programma om onze provincie duurzaam te veranderen. Wij gaan ons hard maken voor een gezondere en meer leefbare omgeving, waar niet alleen welvaart, maar ook het welzijn telt.”, zei de Reus na afloop.