GroenLinks groot voorstander uniek project Marker Wadden

De Marker Wadden is een nieuw onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Op 24 september 2016 zette bezoekers voor het eerst een stap aan land. Fractievoorzitter Simon Miske deed samen met fractie ondersteuner Alida Laurense mee aan deze bijzondere excursie.

“Marker Wadden is een uniek project. Niet alleen omdat het voor (water) vogels een prachtig gebied is, maar ook omdat met deze aanpak de ecologische kwaliteit van het Markermeer kan herstellen”  vertelt Miske.

In maart 2016 startte de aanleg van het eerste eiland. De Marker Wadden dragen bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Dit gebeurt door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer. Veel bedreigde dieren en planten profiteren hiervan.  Het project kan doorgroeien tot 10.000 hectares. Het is daardoor één van de grootste natuurherstelprojecten van West Europa. De nieuwe eilanden zijn vanaf 2018 toegankelijk voor natuurliefhebbers en watersporters.

Wil je weten hoe de Marker Wadden eruit komt te zien? Bekijk het hier!  Kijk voor meer informatie ook eens op www.markerwadden.nl.