Kwaliteit kern van de jeugdzorg

GroenLinks wil veel meer aandacht voor de kwaliteit in de jeugdzorg

In de jeugdzorg wordt door toegewijde medewerkers met grote betrokkenheid gewerkt aan de zorg voor kinderen en jongeren die extra aandacht nodig hebben.

Deze kant van de jeugdzorg wordt al te vaak over het hoofd gezien als er weer gesproken wordt over de wachtlijsten of als nare incidenten het nieuws beheersen. Natuurlijk zijn deze zaken belangrijk, maar we moeten het vele goede werk dat dag in dag uit wordt geleverd daarbij niet vergeten.

Werken in de jeugdzorg stelt hoge eisen aan de medewerkers die bovendien geconfronteerd worden met enorm veel administratieve rompslomp.

GroenLinks pleit ervoor de komende tijd vooral in te zetten op het verminderen van die regeldruk en administratie zodat er meer tijd is voor het eigenlijke werk. Bovendien moeten de medewerkers optimaal ondersteund worden op het punt van kwaliteit en deskundigheid. Werken in de jeugdzorg wordt dan weer leuk en aantrekkelijk, ook voor nieuwe mensen.

 

Bij de voorjaarsbeschouwingen van Provinciale Staten Flevoland is een motie van GroenLinks van die strekking met algemene stemmen aangenomen.

 

Adilia Roda, Fractievoorzitter GroenLinks Provinciale Staten Flevoland

Tel. 06-27463415

Email: a.roda@flevoland.nl