Daarbij ben ik nu officieel Lelystedeling, ik heb namelijk een mooi appartement gevonden en mij ingeschreven als inwoner van Lelystad. De afgelopen tijd heb ik alle zes de gemeentes en het Waterschap bezocht, zowel voor kennismaking, werkbezoeken en collegeontmoetingen alsook tijdens de vakantie op onder andere Urk geweest en in Biddinghuizen. En ga ik vrijdag op pad met het Waterschap.
Een korte opsomming van waar we als Flevoland aan werken en mijn eerste twee maanden:

Onze Bodem

Het gebiedsproces Bodemdaling stond in de eerste week op de agenda, waar we met ruim 50 boeren de diepte in gingen over mogelijke oplossingen voor de bodemdaling in Flevoland. Het Actieplan Bodem en Water bracht mij bij een boer met mooie ontwikkelingen rond de groenbemesting. (Foto)

Varend ontgassen

Dit dossier heeft mijn volle aandacht. Alle partijen willen dat het ongecontroleerd ontgassen van de binnenvaartschepen stopt. Hoe gaan we dan ook daadwerkelijk zorgen dat de binnenvaart geen giftige dampen meer uitstoot in de openlucht? Die stappen en besluiten zijn nu in volle voorbereiding, met een handhavingspilot op komst op de route Amsterdam-Groningen.

Circulaire economie

Prachtige ontwikkelingen in de provincie op circulaire economie. De vele bijzondere mensen en organisaties die zich hard maken voor de weg naar volledige circulair. De circulaire ambachtscentra in verschillende gemeentes in Flevoland vind ik enorm inspirerend. Daarnaast ben ik jurylid van de Flevolandse Circulaire Top20. In februari wordt de winnaar bekend gemaakt.
En....

Samen Maken we Flevoland

Een prachtig samenwerkingsverband tussen de gemeentes en het Waterschap. Participatie en bestuurlijke vernieuwing krijgen meer en meer vorm. Een duurzame en sociale manier van inkopen en aanbesteden. De omgevingsvisie en de omgevingswet komen terug in vele dossiers. Ook afval, vergunningen, toezicht en handhaving, daar is veel op en om te doen.
Als nieuw benoemde voorzitter van het bestuur van onze omgevingsdienst direct aan de slag en op zoek naar een nieuwe directeur.

De goede samenwerking met de Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten en het warme onthaal in de provincie maken alles bij elkaar dat ik het een feest en enorme eer vind dit te mogen doen en dat ik uitkijk naar de komende maanden, waarin de verkiezingen ook weer voor veel dynamiek en inspiratie zorgen.

#provicieflevoland #Flevocirculair2030 #varendontgassen #bodem #samenmakenweflevoland #OFGV #gedeputeerde #flevoland #orangetheworld #bodemenwatersturend #vth #afval #participatie #omgevingswet

Landbouw
Varend ontgassen