Vier miljoen besparen op aanleg Passage Dronten

De aanleg van de Passage Dronten wordt steeds duurder. Totaal geschatte kosten: ruim 13 miljoen euro. Onlangs is bekend gemaakt de kosten nog eens met ruim drie miljoen stijgen. Vorig jaar stegen de kosten ook al met vier miljoen euro. Die vier miljoen euro wil GroenLinks Flevoland nu besparen door van de Passage Dronten een 80 kilometer weg te maken. 

“Dit is een enorme besparing terwijl het voor het verkeer niet of nauwelijks verschil maakt”, zegt GroenLinks fractievoorzitter Simon Miske. 
De Passage wordt een nieuwe weg die parallel loopt aan de Dronterweg. De weg is onderdeel van de N23 van Alkmaar naar Zwolle en verbindt de rotondes ter hoogte van de Biddingringweg en de Overijsselseweg.

De weg wordt in totaal maar 3,3 kilometer lang. Door de maximumsnelheid te verlagen van 100 naar 80 kilometer per uur wordt er vier miljoen euro bespaard. “Voor vrachtwagens maakt het geen verschil en auto’s rijden dan maximaal twintig seconden langer over dit traject” legt Miske uit. “Het is voor automobilisten niet mogelijk om vrachtwagens in te halen op deze weg, dus in de praktijk zal het tijdsverschil nihil zijn. GroenLinks vindt het onacceptabel om voor een paar seconden tijdwinst, vier miljoen euro te betalen."