De Lelystadse raad heeft laatst unaniem uitgesproken voorstander te zijn van bussen die door de wijken rijden, in plaats van over de dreven. Wij ondersteunen deze oproep van harte. Een bushalte dichtbij is niet alleen aantrekkelijk, maar voor veel mensen ook noodzakelijk. 

Tot 2023 is Arriva de vervoerder en blijft de huidige dienstregeling waarschijnlijk intact. Daarna is het nog onzeker, omdat de nieuwe concessie nog moet worden vastgesteld. De provincie maakt, in overleg met de provincies, een programma van eisen voor deze concessie. 

Wij vroegen de gedeputeerde of hij van plan is om de uitspraak van de Lelystadse raad mee te nemen in deze onderhandelingen, en of hij al in contact is getreden met de Lelystadse wethouder. Gelukkig zijn de gesprekken ambtelijk opgestart en praten provincie en gemeente samen verder om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Een bus door de wijken is misschien duurder, en een extra bijdrage is dan noodzakelijk. 

We volgen dit natuurlijk op de voet en zijn dan ook benieuwd naar het programma van eisen, die we waarschijnlijk rond maart/april kunnen verwachten.