We hebben heel plezierig samengewerkt met Bas en hebben veel waardering voor zijn relaxte stijl, gevoel voor humor en gezond verstand van aanpak. Om fractievoorzitter te zijn in corona-tijd is geen eenvoudige klus, je ziet elkaar als fractie weinig en de meeste vergaderingen zijn digitaal.

Terugkijkend heeft Bas het een en ander voor elkaar gebokst, een aantal van zijn moties zijn met een grote meerderheid aangenomen. Verder heeft Bas een enorme kennis opgebouwd over mobiliteit en heeft hij zich steeds ingezet voor goede verbindingen en bereikbaarheid met de fiets en met het OV in Flevoland.

Naast zijn werk als volksvertegenwoordiger zet Bas zijn maatschappelijke betrokkenheid om in de praktijk door jaarlijks mee te rennen met de Roparun en in de zomervakantie mee te gaan als begeleider van de Wielewaal kampen voor jongeren met een beperking. 

We vinden het als fractie dan ook ontzettend jammer dat Bas ons gaat verlaten. Maar we begrijpen zijn keuze. Lelystad bungelt landelijk bijna onderaan de CBS ranglijst van de kwaliteit van leven in Nederlandse gemeenten. Voeg daar de versnippering in de gemeenteraad en de wisselingen van de wacht in het college bij en dan heb je het over enorme uitdagingen. GroenLinks heeft als enige partij nog nooit deel uitgemaakt van het college in Lelystad. 
Er is dus werk aan de winkel voor Bas en zijn toekomstige collega’s van GroenLinks in de raad.

We wensen Bas veel succes in de campagne en na de verkiezingen veel wijsheid als fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad.

 

Corina Straatsma (namens de fractie)