In deze tijden waarin bestuurders en volksvertegenwoordigers het moeilijk hebben en constant onder vuur liggen, is dit een hele prestatie.

Voor ons komt het niet als een verrassing. Als nieuwkomer in de Flevolandse politiek heeft Cora zich razendsnel geliefd gemaakt. Zij steekt haar idealisme en drijfveren niet onder stoelen of banken, maar zoekt tegelijkertijd de verbinding met alle Statenleden. Dit zie je terug in de manier waarop ze bestuurlijke vernieuwing invulling geeft. Ze zet zich in voor participatie van inwoners en investeert in een nieuwe bestuurscultuur, waarbij Provinciale Staten meer invloed hebben en mee kunnen denken over nieuw beleid. Met het programma Samen maken we Flevoland, bevordert ze de samenwerking in de regio, waarbij alle 6 gemeenten en het waterschap gehoord en gezien worden.

Een ander mooi voorbeeld van het optreden van Cora is haar doortastende en transparante optreden rond de risico’s van het varend ontgassen in Flevoland. Ze wist het onderwerp hoger op de agenda bij het Ministerie van I&W te krijgen en legde in de media goed uit wat er aan de hand is. Zo kennen wij Cora ook: ze praat niet recht wat krom is en zoekt altijd naar manieren om resultaat te behalen voor een groen en gezond Flevoland.

Tot slot wordt door haar collega’s aangegeven dat de deskundigheid van Cora haar effectief maakt.  Ze heeft de kennis die ze al had op het gebied van milieu en omgevingsrecht snel uitgebreid met haar andere portefeuilles, zoals Circulaire Economie en het Actieplan Bodem en Water.

Wij feliciteren Cora van harte.
 

De volgende ronde, de verkiezing van de Beste Bestuurder van Nederland was op 31 januari. Helaas heeft ze deze ronde niet gewonnen.

😉 Enige troost: “Verloren van GroenLinkser Esmah Lahlah.”